středa 24. dubna 2019

BRUM S VRANSKÝMI NA KELTSKÉ HRADIŠTĚ


Před polednem se sejdeme s Vranskými světluškami a vlčaty na keltském hradišti Na Závisti, kde si zahrajeme (nejen) velkou terénní hru na motivy dávných Keltských obyvatel tohoto magického místa a zkusíme se o této části našich předků dozvědět něco zajímavého. Akce se koná za každého počasí, dobře se oblečte, údajně má docela pršet!

Sraz: 27.4.2019 8:45 u klubovny
Návrat: 27.4.2019 18:00 tamtéž, kdyby pršelo opravdu moc, přijdeme o něco dříve (určitě ne před 15:00 hod.)

Na sebe: oddílové tričko, skautská kšiltovka a kdo má tak krojový šátek, pevné kotníčkové boty (tentokrát velmi potřeba, polezeme po místních mufloních stezkách) a co nejnenápadnější „trampské“ oblečení do přírody.

S sebou: baťůžek a v něm pracovní šátek, kapsičku se zápisníkem, nováčkovskou, pití na celý den (minimálně 1 až 1,5 litru) a dvě svačiny, tolik brambor kolik sní k obědu + 2 navíc, cokoliv co si chce opéci na ohni + vše co chce mimo brambor jíst k tomu, pláštěnku či nepromokavou bundu, KPZ.  

KPZ = krabička poslední záchrany je pro nás klidně kapsička či větší, ale dobře skladná umělohmotná krabička, která obsahuje: kopii kartičky pojišťovny, papírek s adresou a telefonem na dva rodiče nebo minimálně dvě jiné osoby, kterým se má volat v případě nouze, názvy a rozpis braní osobních léků, 50ti korunu, dva listy papíru, tužku a propisku, uzlovačku, balíček papírových kapesníčků, zavírací ostrý nůž a jakékoliv drobnosti, co mohou být k užitku, např. náplasti, jelení lůj, spínací špendlíky, jehla a nit atd. (s množstvím nepřehánějte). KPZ je třeba po každé akci zkontrolovat a doplnit !!!

 Připravuje: Mája 739 544 899