pondělí 22. února 2021

Výprava

 

Nazdar vlčata, světlušky a skautky,

na tyto prázdniny jsme pro vás připravili další výpravu na dálku. Tentokrát se nejen podíváte na krásnou (skoro)jarní Závist, ale ještě můžete vykonat dobrý skutek.

V první části budete mít za úkol sesbírat všechny 4 části mandaly, která je rozmístěná na stanovištích právě okolí Závisti. Každý si vezměte vždy jeden kousek – holky z hromádky sepnuté barevnou sponkou, kluci stříbrnou. Prosím uzavřete vždy pečlivě obaly, ať obsah vydrží v suchu i pro ty co půjdou po vás. Kdyby bylo něco poničené, dejte mi vědět a co nejrychleji to doplním/opravím.

A teď jak zjistíte, kde hledat. U každého pytlíčku ústřižků je také takzvaný QR kód. Tentokrát tak na rozdíl od minulé výpravy budete potřebovat telefon s připojením k internetu. Kód se dá načíst na nových telefonech většinou přes fotoaparát, někdy je k tomu potřeba aplikace (běžně zdarma dostupná, ideálně si zkontrolujte předem, jak to váš/rodičů telefon má). Po načtení získáte GPS souřadnice k dalším ústřižkům. Ty se vám buď automaticky otevřou na mapách, nebo je tam musíte ručně vložit a dle nich pak pokračovat. QR kód k prvnímu stanovišti je na konci této zprávy. Některé schránky jsou trochu schované, ale neměl by být problém je během chvilky najít.

Na posledním stanovišti je velký kód s pokyny k mandale, ale jelikož nefunguje moc spolehlivě, řiďte se raději tímto zadáním. Načíst si ho ale ze zvědavosti samozřejmě můžete zkusit.

A co až najdete všechny 4 dílky? Pak přijde na řadu dobrý skutek. Jelikož ne všichni mají to štěstí trávit karanténu s rodinou a kvůli opatřením se za nimi třeba ani nikdo nesmí přijet podívat, pokusíme se udělat pár takovým lidem radost. Dohodnula jsem se s vedením domova důchodců v Jílovém u Prahy, že jim vámi slepené a vybarvené mandaly pošleme. Vašim rodičům pošlu seznam jmen lidí, kteří zde žijí, a každý z vás si vybere, komu chce svou práci zaslat. Samozřejmě budou ještě raději, když nezůstane jen u mandaly. Můžete k ní něco nakreslit, napsat, vyrobit, nebo všechno dohromady. Hlavně nezapomeňte napsat, komu jste práci vytvořili a od koho že ji dostanou. Hotová díla mi pak hoďte co nejdříve do schránky (Šípková 436), abych je mohla všechny najednou odvést. Předběžně bych je měla ráda u sebe do neděle 28.2, ale pokud byste měli jakýkoli problém s datem nebo předáním, ozvěte se mi a nějak to spolu vyřešíme.

Doufám, že si pořádně užijete jak hledání, tak tvoření dárku a že vám udělá radost vykouzli někomu úsměv na tváři, přesto, nebo právě proto, že ho ani neznáte.

Mějte se fanfárově a snad se už brzy uvidíme naživo.

Kotě