úterý 6. dubna 2021

Hra po historii Károva od Pepinčiných rodičů

Ahoj všichni,

rodiče Pepinky přichystali krásnou historickou stopovací hru po Kárově. Půjčili si z radnice staré pamětní knihy Ohrobce a osady Károv a vymysleli velkou stopovací hru pro všechny, které zajímá, co se tady dělo.

A nebylo toho málo! Dočetli se, že v Ohrobci spadlo za války americké výzvědné letadlo a protože pilot uhořel, jednomu z místních kluků se podařilo odmontovat kameru a schovat jí před nacisty. Jeho kamarád dokonce pašoval na Károv kusy kulometů a zakopával je na zahradě u zrušeného trampského kiosku. Ale bylo toho mnohem, mnohem víc. Číst legendy o tom, jak se tu ilegálně hrálo loutkové divadlo, jak to na Kárově žilo nohejbalovými turnaji, jak tu bylo koupaliště, nebo jak šílený student zastřelil místního osadníka, to je pecka.

Nemusíte být místní, abyste si hru zahráli. Najděte hodinu a půl času, čapněte chytrý telefon a klikněte na  www.karov.cz. Vydejte se na deset míst, kde se psala historie, sbírejte indicie a výsledek jim pošlete na hra@karov.cz. Dostanete pak zpět malé interaktivní historické překvápko.

Za vedení Týna-Mýval