úterý 15. srpna 2023

Výprava na Brdy

 

BRUM –    Výprava na Brdy květen 2023

 

  1. oddíl Ohrobeckých Medvíďat

 

 

Jedeme opět do osvědčené skautské klubovny v Dobříši. V plánu je samostatný nákup jídla, spousta her a sobotní pochod do brdských lesů, kde si na ohni uvaříme bramboračku nebo buřtguláš a zazpíváme si. V podvečerním šeru pak zase dojdeme do Dobříše, kde přespíme pěkně pohodlně v klubovně. V neděli pak vrba mlátička 😊!

 

 

Sraz: 20.5. 9:00 u klubovny

Návrat: 21.5. 16:00 na nádraží ve Vraném nad Vltavou

 

S sebou:

Do pohodlného a padnoucího batohu (s funkčním bederním pásem) sbalte: karimatku, spacák, věci na spaní (ideálně takové, které s v případě nouze dají použít jako převlečení), pláštěnku, baterku-ideálně čelovku, kopii kartičky pojišťovny, láhev s pitím (1 litr!), svačinu a oběd na sobotu, ostrý nůž, přezuvky, škrabku na brambory, malé prkénko na krájení jídla, kartáček na zuby, hřeben, papírové kapesníky, skautskou průkazku nebo jiný průkaz k prokázání věku dítěte, 300 Kč, KPZ

 

Na sebe všichni: krojové triko, kalhoty, krojový šátek (pokud máte), krojovou kšiltovku (pokud máte), pevné boty a oblečení přiměřené počasí (budeme celý víkend venku)

 

Cestou koupíme pastu na zuby, mýdlo a jídlo na sobotní svačinu a večeři a nedělní snídani, svačinu a oběd.

 

Pokud jede Vaše dítě na vícedenní výpravu poprvé, nabízíme vlčatům a světluškám možnost, aby si přinesli sbalený batoh na schůzku před výpravou – vše zkontrolujeme a poradíme.

 

Připravuje: Týna-Mýval 732 748 356