pondělí 19. února 2018

Den zamyšlení

http://www.jiricisar.com/blog/photo/20050805_obraz1_sormova.jpgKaždý rok přesně 22.2. slaví skauti po celém světě tzv. Den zamyšlení na počest narození zakladatele skautingu Lorda Roberta Badena Powella a Lady Olave Baden Powellové. Protože 22.2. je většina z nás někde na horách v rámci jarních prázdnin, náš oddíl se letos připojí až následující středu, tedy 28.2.2018, kdy k nám do klubovny zavítá v době schůzky světlušek prapraskautka MÁŠA, která ve skautském dávnověku v roce 1968 zakládala v Braníku chlapecký oddíl, s jehož členy je dodnes v kontaktu.

Máša je čipernou prababičkou snad tří desítek pravnoučat a dodnes aktivní malířkou - krajinářkou, jejíž nejbližší výstavu budou moci zájemci vidět od 27.5.2018 v společenském sále kostela na Lhotce.

http://www.jiricisar.com/blog/photo/20050805_obraz3_sormova.jpgNa setkání s Mášou a její povídání o tom, jak se skautovalo před půlstoletím, jsou (pokud vydrží hodinu v klidu naslouchat) zvána i vlčata, která mohou po své schůzce zůstat až do konce schůzky světlušek. Do naplnění kapacity klubovny  budou vítáni i případní zájemci z řad rodičů a přátel oddílu. Všechny vyjma světlušek se kterými se počítá automaticky prosím v případě zájmu o účast na posezení s Mášou o zaslání "přihlašovacího" mailu na adresu ohrbeckamedvidata@skaut.cz a vyčkání na  potvrzení, že se do klubovny ještě vejdou.

Za vedení oddílu Mája