pondělí 20. dubna 2020

Nápady od vedení vlčat


Zdravím všechny rodiče.

Ráda bych se s vámi podělila o skvělou zkušenost. Včera nás s Kotětem a Tkaničkou vytáhli Valda a Veverka na vodu. Jeli jsme Sázavu z Kácova do Ledečka a nemělo to chybu - počasí víc než příjemné, vody tak akorát pro klidnou turistickou jízdu bez nutnosti přetahovat lodě přes mělčiny, většina jezů pro dobtodružstvíchtivou část výpravy sjízdná, dalších vodáků minimum. Lodě i s barely na osobní věci jsme si půjčili v bisportu hned u nádraží v Kácově (nebylo ani nutné si je zamlouvat předem) a zanechali je v kleci v Ledčku, kde si je půjčovna vyzvedne (alternativně je možné je zanechat už v Českém Šternberku, což je o 7 km kratší štreka). Skvělé bylo také to, že dle aktuálních nařízení vlády není nutné mít v lodi na sobě roušky (stejně jako třeba na kole). 

Takže pokud už se doma se svými dětmi trochu nudíte, vřele doporučuji. Příští sobotu by mělo být stejně krásně jako včera. Jenom se nezapomeňte pořádně natřít krémem na opalování... 

Kdyby byl zájem se při splutí Sázavy potkat nebo byste raději jeli s někým, kdo už trasu zná, můžeme se domluvit na konkrétní čas a sejít se v Kácově u nádraží - ráda si to ještě jednou zopakuji. Stejnětak pokud by někdo stál o nějaké bližší informace či rady co s sebou na vodu vzít, stačí se mi ozvat.  

Za vedení oddílu Mája 
tel.:739 544 899

Ještě jednou dobré ráno,


předem se omlouvám za nevyžádanou poštu, ale zachytila jsem před chvílí na seznamu odkaz na 10 min. video od Kovyho týkající se aplikace e-rouška a obecněji celého systému chytré karantény a přijde mi, že celou věc opravdu srozumitelně vysvětluje. K mému překvapení článek už za 15 minut na hlavní stránce seznamu nebyl. Pokud to uznáte za vhodné, pusťte si ho s dětmi a šiřte odkaz na něj jakoukoliv cestou dál.


Za vedení oddílu Mája 
tel.:739 544 899